Life is what you make of it!
Muziek is voor hem een manier van leven, alles wat hij om hem heen ziet probeert hij terug te relateren naar muziek en probeert daar inspiratie uit te halen. Hij is elke dag in zijn hoofd bezig met muziek, maakt elke dag muziek met Ableton of  probeert even te jammen op zijn Native instrument Maschine of zijn Roland mc303. Muziek staat centraal in zijn leven, hij ziet het soms zelfs als een verslaving, hij is namelijk de hele dag bezig met een momentje (of enkele uren) te vinden om te kunnen produceren.

Hij heeft gewoond in Amsterdam – Bussum – New York – Amsterdam

Eigenwijs is verslaafd geraakt aan het vinden van een manier om je gevoelens in muziek uit te drukken, of je uit te drukken in het muziek maken.
Hij is heel wat muziek genres afgegaan om te komen waar hij nu is; van electro, break electro, techno, hardtechno, minimal, tech house is hij aangekomen bij een liefde voor deephouse. Meer richting de kant van de Jazz muziek die thuis altijd op stond. Dit alles op twee reloop cd spelers een een behringer mixer, zorgde voor een verslaving die verder ging dan platen draaien.

Want als Eigenwijs mocht kiezen tussen alleen nog maar naar muziek luisteren van anderen of alleen nog maar muziek maken, zou hij het liefst alleen nog maar muziek maken. “In je eigen muziek kan je progressie horen, hoe je muziek eerst klonk en hoe het later klinkt. Je kan zien dat je vooruitgang hebt geboekt, of een andere fase van je leven bent ingegaan”. Eigenwijs begon stukje bij beetje Ableton te ontdekken en te begrijpen. Nu bijna vier Ableton jaren later kan hij wel zeggen dat hij vooruitgang heeft geboekt, twee al reeds gereleasede tracks en nog vier die er aan komen.

Dit live gedeelte zullen we de komende jaren veelvuldig terug zien komen. “Ik denk dat de muziek scene is veranderd naar een tijd waarin normale DJ-sets amper meer bestaan en iedereen een soort van live set creëert, als we al kijken naar de vernieuwingen die in Traktor 2.5 zijn aangebracht en de gemakkelijke integratie met Maschine, is het zonde en ondenkbaar dat er geen gebruik van zal worden gemaakt”.

In deze  producties en live-sets komen inspiraties uit de kanten van Hiphop, Jazz, tot elektronische muziek veelvuldig terug. Met een sterkte adoratie voor live performer Richie Hawtin en de manier waarop hij tegen muziek aankijkt. De vernieuwing die hij ziet en toepast, zijn voor Eigenwijs een bron van nieuwe ideeën.

Wat Eigenwijs het meest gelukkig maakt!? zijn vriendinnetje, familie, vrienden, muziek en het besef dat je letterlijk alles zou kunnen doen in het leven als je maar hard genoeg doorzet.

Also known, as Martijn Wijsmuller. He is a young and creative producer/dj situated in the centre of Amsterdam. Driven by an urge to make music he spends most of his time producing fresh and funky Deep and Tech house in his home studio. A major impact on the way Eigenwijs approached the way of making music is Richie Hawtin, who always inspired Eigenwijs to be creative and intuitive.

Discography:

‘Deeper Love’ EP – Eigenwijs
Label: Undertechnical recordings
Date: 2012-14-12

http://soundcloud.com/eigenwijs/sets/deeper-love-eigenwijs-remix/

‘You are so wonderful’ EP – Eigenwijs
Label: Ametist records – AR011
Date: 2012-07-12

“Martijn Wijsmuller aka Eigenwijs from Amsterdam with his his first Release “You are so wonderful” on Ametist Records incl. Remixes from the german duo Erasmus & Krieger and finally Thorsten Hammer & Dennis Egenlauf !”

http://www.beatport.com/release/you-are-so-wonderful-ep/935989

Ibiza Sun Dance 2012
‘You are so wonderful’ (Original mix) & ‘You are so wonderful’ (Erasmus & Kriger mix)
Label: Ametist records – AR012
Date: 2012-07-12

http://www.beatport.com/release/ibiza-sun-dance-sampler-2012/940570

Feedback:

Dubfire, Luciano Alex Piccini, Paco Osuna, M.A.N.D.Y, Gel Abril, Someone Else, Mijk van Dijk, Nic Fanciulli, Remerc, Nico Lahs, Hermanez, Malente, Pierce, Richie Hawtin, Magda, Bimas, Seismal D, Wally Lopez, Alan Fitzpatrick, Nick Warren, Andy Baxter, Daniel Sanchez, Monika Kruse, Jesse Rose, Butch, Mike Väth, Sander Kleinenberg, DJ Linus, Paco Osuna, Umek, Tom Novy, Claude VonStroke, Michel de Hey, Slam, Patrick Kunkel, Sascha Sonido, Joy Kitikonti, Markus Schulz, Mario Piu, Taste T., M.in, Mikalogic, Thorsten Hammer, Sven Kerkhoff, Sidney Charles, Denis Horvat, Nadja Lind, Horatio, Falko Richtberg, and many more…

‘Tell it how it is’ (Eigenwijs Remix) – Jeremy Juno
Label: Shelving music SHM028
Date: Begin September

http://soundcloud.com/eigenwijs/tell-it-how-it-is-jeremy-juno

‘Something like this’ EP – Eigenwijs
Label: Waldliebe Familien
Date: 25-09-2012

http://soundcloud.com/eigenwijs/sets/something-like-this-coming-on/

‘Deeper love’ EP- Eigenwijs (Including L’atelier remix)
Label: Undertechnical recordings
Date: September

http://soundcloud.com/eigenwijs/sets/deeper-love-eigenwijs-remix/

 

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments